Stage bij Wind Riders aan het Garda Meer

Hallo!

Wij zijn Elly, Iris en Wendy, 19 jaar oud en volgen de opleiding Wellness & Lifestyle in Den-Bosch. We komen alle 3 uit het gezellige zuiden van Nederland. Limone sul Garda hebben wij uitgekozen voor onze stage. We hebben erg veel zin om hier te komen werken voor 10 weken lang!

Limone Watersports

Limone Watersports

We hebben gekozen voor Limone Watersports , ook wel Wind Riders genoemd, om onze zomer door te brengen op de fantastische plek van het Gardameer, met heerlijke wind in de ochtend en middag, zoet water, mooi weer en lekker eten. Een magische plek die ook veel activiteiten biedt zoals mountainbike, Canyoning, klimmen, wandelen en paragliden.

 

Toen we hier aankwamen werden we hartelijk verwelkomd met prosecco door Robbie, Monica en Team Wind Riders. Dezelfde avond ontdekten we dat het in Limone Yellow Night was, een speciaal evenement dat slechts eenmaal per jaar met muziek en vuurwerk is. We gingen per boot, met een aantal gasten, om vuurwerk vanaf het water te kijken. Het was een heel bijzonder en vooral een prachtige ervaring.

Vuurwerk in Limone

Vuurwerk in Limone

De eerste dag op het strand:

De eerste werkdag zijn we vroeg begonnen in onze nieuwe Wind Riders kleding. Allemaal in dezelfde kleur en daarnaast natuurlijk ook met onze glimlach stonden wij klaar om alle klanten van verschillende nationaliteit te verwelkomen. Vooral veel Duits, Oostenrijks, Zwitsers maar ook Engels … en Nederlands

We hadden de hele dag zon en 30 graden, daardoor hadden veel mensen vraag naar Stand Up Paddling.

We moesten veel helpen toen de boten terug kwamen van de kite sessies en zorgden voor de organisatie, de spullen en de uitrusting: kites, boards, wetsuits, harnassen en helmen.

 

Maar….. we gingen ook zelf het water op. Onze eerste keer kitesurfen!! En zelfs al was het voor ons de eerste keer was, vloog de kite in de prachtige omgeving tussen de bergen. We eindigen de dag met wakeboarden. Na een paar fouten kon iedereen op het bord staan n rijden.

Kitesurf Les

Kitesurf Les

Elly, Iris en Elly op Stage

Elly, Iris en Elly op Stage

We kijken ernaar uit om Kite instructeurs te worden! :) 

 

Ciao Ciao, Wij hopen u snel te zien in Limone!

 

Elly, Wendy & Iris

Zeilen en kitesurfen in oktober!

De zomerse temperaturen verdwijnen langzaam in de Italiaanse herfst, toch is Oktober perfect voor het leren zeilen met catamaran of om te leren kitesurfen. De wind is nooit ver te zoeken op het Garda meer. Zeker in de maand Oktober genieten we van de sterke Noord wind die over het meer raast. Perfect voor het leren zeilen en kitesurfen. Wij zorgen voor het juiste materiaal zodat je altijd comfortabel warm blijft zelfs tijdens de je langere sessie's in het water. We zorgen voor je wetsuit, reddingsvest en neopreen schoenen op maat (voor handschoenen is het nog niet koud genoeg ;))

Windriders beschikt over verschillende motorboten om je naar de kite plek toe te brengen. Je word gelanceerd met je kite aan de upwind limiet van de kitesurf zone en volgt de wind. Er is veel   open ruimte om je nieuwste tricks te oefenen of je vaar techniek te verbeteren. Beginnende kite surfers leren snel hoe om te gaan met de kite in diep water. De gevorderde kiter kan gebruik maken van onze windshuttle. 

Je kan kiezen uit verschillende sporten: SUP, catamaran en dinghy zeilen, kayak en kitesurfen. Wij hebben voor ieder wat wils! Zelfs al kan je maar een lang weekend of enkele midweekse dagen, naast onze surf- en zeilschool Limone Watersports ligt het gezellige Hotel Villa Romantica waar ze zeer goede aanbiedingen hebben voor de maand Oktober. We hebben veel verschillende cursussen in de aanbieding. Neem contact met ons op voor een cursus op maat!

We kijken ernaar uit u te verwelkomen!

De Limone Watersports troepen aan het zeilen met de catamaran

De Limone Watersports troepen aan het zeilen met de catamaran

Catamaran zeilen in Limone

Catamaran zeilen in Limone

Kite surfen op het Garda meer met Limone Watersports

Kite surfen op het Garda meer met Limone Watersports

Een zonnige dag in Oktober

Een zonnige dag in Oktober

SUPpen in Limone

SUPpen in Limone

Kayak tour met Limone Watersports

Kayak tour met Limone Watersports

Zeil excursie met Dinghy

Zeil excursie met Dinghy

September: zeilen en kite surfen

De maand September aan het Garda meer: Warm en wind! De zomerse temperaturen in combinatie met de Noord wind in de ochtend en de Zuid wind in de namiddag maken van het Garda meer een top locatie om te leren kite surfen en zeilen. Het water is ook zeker niet koud na de warme Juli en Augustus maanden. 

Je eerste stappen aan de kite beginnen met een theorie les in de vroege middag in het zonnetje, over de veiligheid en het materiaal. In de namiddag ga je het water op om je eerste kite stappen te zetten in de rustige Zuid-wind. In de ochtend is de wind in het algemeen krachtiger en perfect voor de eerste board lessen en voor het verbeteren van je vaar techniek tot je eerste jumps. Er is veel open ruimte om je nieuwste tricks te oefenen. De gevorderde kiter kan gebruik maken van onze windshuttle die je naar de kite plek brengt.

Je kan kiezen uit SUP, catamaran en dinghy zeilen, kayak en kitesurfen. Voor ieder wat wils! Nog even weg na de zomervakantie? Naast onze zeil en surf school, Limone Watersports, vind je het gezellige Hotel Villa Romantica. Gelegen aan het meer met een klein strandje en super lekker eten! We hebben veel verschillende cursussen in de aanbieding. Neem contact met ons op voor een cursus op maat!

We kijken ernaar uit u te verwelkomen!

Kite surfen op het Garda meer

Kite surfen op het Garda meer

Leren kitesurfen met windriders. Kwalitatief materiaal en radio helmen om in contact te blijven met je instructeur

Leren kitesurfen met windriders. Kwalitatief materiaal en radio helmen om in contact te blijven met je instructeur

Zeilen in de Dinghy

Zeilen in de Dinghy

Zomer op het Garde meer!

Het is warm, zonnig en de wind waait!

Perfecte condities voor Catamaran zeilen en kite surfen tijdens de maanden Juli en Augustus

Zomerse temperaturen, verfrissend zoet water, adembenemende omgeving, en wind. Dat is het Garda meer tijdens de zomer vakantie. Ideaal om te leren kite surfen en zeilen. Door de unieke ligging van het Garda meer hebben we zo goed als elke dag wind. De thermische verschillen tussen land en water zorgen voor idyllische kitesurf omstandigheden. Wij hebben een groot arrangement van kites, boards, en trapezes die je kan huren. Of je brengt je eigen materiaal mee! 

Windriders heeft verschillende motorboten die je naar de kite plek brengen. De kite plek verschilt van waar de wind op dat moment waait. Je word gelanceerd aan de upwind limiet van de kitesurf zone zodat je volop kan genieten van de open ruimte die het Garda meer te bieden heeft. Je nieuwste tricks oefenen, je vaar techniek verbeteren of je eerste keer aan de kite hangen. Het Garda meer is hier ideaal voor. Bij Limone watersports kunnen beginnende kite surfers snel leren omgaan met de kite in diep water. Voor de gevorderde kiters staan de Windriders motorboten ter beschikking om gebruik maken van onze lift service. Zo wordt je direct naar de wind toe gebracht.

Je kan kiezen uit verschillende sporten: SUP, catamaran en dinghy zeilen, kayak en kitesurfen. Voor iedereen wat wils! Zelfs al heb je maar een korte vakantie periode of net het omgekeerde, naast onze surf- en zeilschool Limone Watersports ligt het gezellige Villa Romantica. Een hotel  gelegen aan het meer met een klein strandje, goed om van de zon te genieten tussen het sporten door, of gezellig liggen en genieten aan het zwembad kan natuurlijk ook..

We hebben verschillende cursussen in de aanbiedingen. Neem contact met ons op voor een cursus op maat! We kijken ernaar uit u te verwelkomen!

Garda meer tijdens de maand Augustus

Garda meer tijdens de maand Augustus

Eerste meters varen, kitesurfen

Eerste meters varen, kitesurfen

Klaar om te vertrekken op een warme augustus ochtend, net als de zon opkomt, om zoveel mogelijk van de wind te genieten.

Klaar om te vertrekken op een warme augustus ochtend, net als de zon opkomt, om zoveel mogelijk van de wind te genieten.

Catamaran zeilen met een Topcat K1 onder een straal blauwe hemel.

Catamaran zeilen met een Topcat K1 onder een straal blauwe hemel.

Kitesurf les op het Gardameer!

Wat een heerlijk weer hebben we in July. Dagelijks twee keer wind en vollop zon. Het is dankzij de zon dat we dus twee keer per dag kunnen kitesurfen op het Gardameer met de termische wind. 

's morgens vroeg 6:45 am treffen bij de school en smiddags 13:00 pm. Allemaal hup de motorboot in en met 10 minutjes varen bij je zo bij de kitesurf spot. 

Hier een foto van Georgina gisteren: 

kitesurf les op het Gardameer, italie


Heb ik een diploma nodig om een catamaran te huren?

Leuk dat jullie interesse hebben om met onze Topcat K1 catamaran willen gaan zeilen. Complete bij de huur van de boot krijg je een wetsuit, shorty, schoentjes en zwemvest. In April en October is een volledig wetsuit het fijnste. In de ander maanden een shorty en in July en August kun je normaal gesproken in je zwembroek zeilen op het Gardameer! Soms is de wind echter vrij sterk en door de wind en het gesplash van het water is een shorty dan toch weer aan teraden. 

De wind is hier tussen windkracht 3 en 5. In het algemeen smiddags iets minder dan smorgens. Soms heb je smiddags heel vlak water en alleen wind op de kitespot iets noordelijker van ons watersports centrum. maar in het algemeen kun je de zeilen van de catamaran heisen op het strand en vaar je zo weg van de kust. 

Smorgen krijg je de cat om 7:30 mee, en smiddags om 13:00. Om 10 uur gaat de wind weg dus wil je zonder paddelen terug komen, neem dan een horloge mee zodat je de tijd in de gaten kan houden. 

Een halve dag catamaran huren is 75 euro, 5 halve dagen is 300 euro. Wil je dat er de eerste keer een kapitein mee gaat op de cat dan is de halve dag prijs 100 euro. Wil je een groups les dan is het 45 euro pp voor 2,5 uur. Een les kan bijvoorbeeld om met spinaker te leren zeilen of andere gevorderde technieken te leren. 

Als je nog nooit met een catamaran hebt gezeilt en alleen op normale open boten hebt gezeild dan is een les aan te raden. heb je al vaker om een catamaran gezeild en ben je zelfstandig (nb je kan omslaan, overstag, gijben, ect) dan verhuren we je de catamaran zonder leraar. 

Om te reserveren kun je dit formulier gebruiken: http://www.limonewatersports.com/boek-watersport-gardameer/www.limonewatersports.com let's get on the water and have some fun!

Actie zeilen met de catamaran en de twee splashes/ lasers

Het is July: heet, zonnig en goed wind!

Ideal om lekker te gaan zeilen met de catamaran of de zeilboten op het Gardameer met Limone Watersports :)

Gisteren gezeild met Martin in de splash met een mooi Ora die vanuit het zuiden waait. En vanmorgen catamaran les gegeven aan de 9 jarige Alberto. De ochtend wind Peler is vaak wat sterk, zoals ook vanochtend. En daarom gebruikten we de fok niet en voeren we puur met het grootzeil. Alberto stond te genieten van het staan in trapeze. En toen om 10 uur de wind begon af te nemen hebben we nog even de fok erbij gezet! Zijn catamaran test les was geslaagd, en hij gaat verder met de VDWS kids catamaran cursus. De laatste fotoos zijn van een Belgische family die eergisteren met de Ora een zeil les had. Deze jongens hadden al eerder op een kleinere catamaran gezeild en konden aan het einde van de les prima zelfstandig overstag en koers houden! 


Onze nieuwste team leden: De broertjes Zampicoli

Leopoldo versterkt ons kitesurf team op het water en op het land door de assisteren. 

Ricardo verzorgt de Stand up Paddle tours en verhuurt de SUPs en kayaks. Daarnaast is hij altijd aanwezig om informatie over het Kitesurfen, zeilen en catamaran zeilen in Limone sul Garda te geven. 


Kinder zeilles op het Gardameer

Jong geleerd is oud gedaan. Stuur je kids met ons het meer op! 

Is het Gardameer geschikt voor kinderen om te leren zeilen? Is het niet te groot en te diep? Dat zijn vragen die wij vaak gesteld krijgen. Het antwoord is simple: Alle ruimte en stabiele wind maken het Gardameer ideal om te leren zeilen. Onze school bevindt zich in de baai van Limone op het strand onder hotel Villa Romantica. In deze baai staat bijna altijd een lichte wind die slechts kleine golfjes veroorzaakt. De eerste meters worden hier gezeild, zijn de cursisten er aan toe dan gaan we meer richting het Noorden waar de wind sterke is door het Venturi effect. (Een soort van tunnel effect waarbij de stijle bergwanden de wind samen drukt en versterkt)

Het Gardameer is diep en daarom is het ook verplicht om een zwemvest aan te hebben. De cursisten dragen er een, en ook de instructeur. Wij vinden dat zeker voor kinderen het belangrijk is om het goede voorbeeld te geven. 

De meest bekende kinder zeilboot is de Optimist. Wij hebben de net iets grotere zeilboot de Splash. Het voordeel van deze boot is dat je er met gemakt 2 kids plus instructeur in kwijt kan. En de eerste les vinden sommige kinderen het fijn om niet direct alleen in de boot te zitten. Als ze er dan aan toezijn neemt de instructeur of een extra Splash om zelf in mee te zeilen of een motorboot. De cursisten krijgen een Radiohelm op en de instructeur heeft de radio om ze tips te geven. Bijvoorbeeld: Wij gaan oploeven, zet de zeilen bij, trek de schoot aan en duw het roer lichtjes van je af totdat je ziet dat we richting Limone gedraaid zijn. 

Leren zeilen kan al vanaf 6 jaar oud. Wij hebben kleine wetsuits (de kleinste is voor kinderen vanaf 128 cm), en XS zwemvesten en neopreen schoentjes. 

Wat voor een cursussen hebben we? Eigenlijk alle: het begint met een test les om het zeilen uit te proberen, meerdaagse cursussen om een zelfstandige zeiler te worden en wedstrijd training. Als les materialen hebben we de VDWS kinder zeil cursus en de VDWS zeil cursus. 

Is de groep groter dan 2 kinderen en willen ze allemaal een instructeur er bij op de boot. Dan kan de leraar er ook voor kiezen de Topcat K! te pakken. Deze catamaran bied plek voor 4 kinderen plus leraar. net als de Splash zijn er hangbanden om aan te hangen, maar extra heeft deze boot ook 2 trapezes. Heerlijk buiten de boot in trapeze hangen en over het Gardameer scheren is een super ervaring voor jong en oud. 

Voor de Splashes en Catamaran hebben we geen maximum leeftijd. Ook volwassenen passen in een Splash. 

Wat kun je verwachten wat je kids bij ons leren? Dit hangt een beetje af van de leeftijd en de groepsgrote. Hoe groter de groep hoe meer lol maar hoe langer het duurt om dezelfde doelen te halen. 

Les een begint met het leren hoe de belangrijkste onderdelen heten. Het roer, het zwaard, de mast, de giek, het zeil, het vaantje en de schoot. Daarna op het water leer je waar de wind vandaan komt en wat je juiste plek in de boot is om te zitten. Je leert de boot besturen en met de schoot de stand van het zeil en de kracht van de wind in het zeil te regelen. Ook leer je om overstag te gaan en zo de wind van de andere kant in de zeilen te krijgen. De eerste les krijgen de kids hier ervaring mee. De instructeur geeft nog wel natuurlijk veel tips. 

De tweede les leren ze de verschillende zeil koersen (aan de wind, halve wind, ruime wind, voor de wind) en de bij behoren de zeilstanden en zwaard standen. En wordt kennis gemaakt met het gijpen. 

De derde les komen meestal de hangbanden erbij en leren ze de boot besturen vanuit de hangende positie. De overstag wordt ge perfectioneert en die kunnen ze meestal daarna zelfstandig goed uit voeren. 

Les 4: Omslaan hoort erbij. En oefenen zorgt ervoor dat je er niet meer bang voor hoeft te zijn als het gebeurt omdat je dan weet hoe je de boot weer over eind krijgt en hoe je weer in je boot komt. Weet je dat er allemaal leuke oefeningen zijn zoals ademen onder een omgeslagen boot? De kuip is namelijk een grote luchtbel! 

Les 5: De verschillende koersen en de gijp worden geperfectioneerd. Voorrangsregels zoals bakboord/ stuurboord en loef wijk lij worden toegepast. Nog een beetje theory over de het weer. Waar je weersvoorspelling kunt controleren. En dan is het tijd voor de test. na deze kleine schriftelijk test krijgen ze een certificaat of Diploma van VDWS. 

Heb je nog vragen? Stuur me een email op info@limonewatersports.com of stuur een bericht via facebook: www.facebook.com/KitesurfVillaRomantica. Bellen of smssen/ whats appen kan natuurlijk ook: +39 3488975467

 

groeten uit Limone, Maayke & Team

 

kinder zeil les in Limone, Gardameer


Watersporten in Juli aan het Garda meer in Limone

Perfecte condities voor alle watersporten op het Garda meer!

Om 6.45 alle kite surfers present in het Limone watersport center. De vroege vogels die optimaal willen genieten van de Noord wind. Rond 7.00 vertrekken de motor boten om de kiters naar de beste kitesurf plek op het Garda meer te brengen. 

Met de catamaran varen we uit om 8.00, om te beginnen met de zeil lessen. Door de grote omvang van het Garda meer is er altijd wel een mooie plaats om te zeilen, waar de golven niet te groot zijn en de wind niet te sterk. Na 5 minuten hebben we onze harnassen aan en zijn we klaar om te vertrekken. Naarmate we meer naar het midden van het Gardameer varen beginnen de golven en de wind serieus toenemen. Krachtige wind en grootte golven zijn niet de ideale omstandigheden om te leren zeilen. Dus we gaan overstag en zeilen verder naar het Noorden tot we voorbij de kitespot zijn. Altijd leuk om onderweg te zwaaien naar de collega's die op dat moment aan het kiteboarden zijn. Op deze plek is de wind een stuk zwakker en de golven bijna verdwenen. Hier leren we hoe in trapeze te staan. Naarmate het vertrouwen groeit bouwen we de snelheid op en zweven we over het water.

Rond 10.00 lijkt de wind te minderen en beginnen we rustig aan terug te gijpen richting het Limone watersports centre.  Om 10.30 zijn we terug aan wal. De kiters komen ook terug. Iedereen met een geweldige smile op het gezicht. Het was een weer een top ochtend op het Garda meer met Windriders en Limone Watersports. De instructeurs maken zich al weer klaar, want om 13.00 vertrekken ze weer om de Zuid wind te benutten.

Buiten Kitesurfen en catamaran zeilen kan je ook SUPpen, Dinghy zeilen en kajakken. Voor ieder wat wils. Naast het sportcentrum ligt het gezellige hotel Villa Romantica, zeker de moeite waard voor een sportieve vakantie aan het Gardameer.

Een catamaran test les met instructeur Harmen

Catamaran les in het Nederlands op het Gardameer!

Ben je een zeiler en heb je altijd al eens op over het water willen scheren op een romp met een Catamaran? 

Of heb je nog nooit gezeild en wil je in een comfortabele boot rond gezeild worden? Op onze K1 topcat is genoeg plek om lekker te zonnen baden of te zitten en de wind door je haren te voelen. Wil je leren sturen? Dat kan! Wil je niks doen? Dat mag ook :) Lees hieronder wat Koert er van vond: 

Catamaran zeilen op het Gardameer met instructeur Harmen
catamaran zeilles in limone, gardameer

Heb je zin in een test les met Mij ( Maayke) of Harmen? Bel nu +39 3488975467 of stuur een email: info@limonewatersports.com.

Kun je al catamaran zeilen en wil je een catamaran huren op het Gardameer, dat kan natuurlijk ook bij ons!

Vliegen naar het Gardameer vanuit Amsterdam of Eindhoven

Kitesurf vakantie met het vliegtuig naar Italie, Kitesurf vakantie in Europa, italie, Gardameer, Kitesurf reis in Italie, gardameer, Vliegen naar het Gardameer, Met het vliegtuig naar Limone, Vliegen met kitesurf material met Transavia., Auto huren bij het Gardameer. Met het openbaar vervoer naar het Gardameer

 

Transavia

Dit jaar vlieg Transavia vanaf 2 April tot en met 31 October vanaf Amsterdam Schiphol naar Italie, Verona.

Een retourtje kost rond de 100 euro.

Kite material = ruimbagage:

Je betaalt één helder tarief voor het totale gewicht van je ruimbagage:

Totale gewicht van je ruimbagage*Tarief voor enkele reis

15 kg€ 15

20 kg€ 20

25 kg€ 25

30 kg€ 35

40 kg€ 45

50 kg€ 75

 

Uw sportartikel (zoals een surfboard, deltavlieger of kiteboard) mag niet langer zijn dan 3.60 meter. Voor andere bagagestukken geldt geen maximale lengte. Wel mag de hoogte niet meer zijn dan 86 cm en de breedte niet meer dan 115 cm. Dit heeft te maken met de grootte van de deur van de laadruimte. Als je je watersportuitrusting in een tas verpakt, mag je hier geen andere spullen, zoals kleding in stoppen.

 

Ryanair

Ryanair vliegt dagelijks vanuit Eindhoven en Groningen naar Milan Bergamo.

Ticket kan al retour voor 30 euro. Gemiddeld is het 70 euro.

Kitesurf material is enkele reis 50 euro en retour 100 euro.

 

Easyjet:

Amsterdam Schiphol – Milan Malpensa

Goedkoop ticket: 75 euro, gemiddeld ticket 100 euro

Kitesurf baggage retour: 80 euro

 

KLM:

Amsterdam Schiphol – Milan Malpensa and Milan Linate

Goedkoop ticket: 150 euro, gemiddelt ticket 200 euro

Als je een kite tas meeneemt in plaats van je gewone baggage is het gratis.

anders kost het 45 euro per enkele reis

 

Auto huren om van de luchthaven naar het Gardameer, Limone te rijden:

Hertz

Europcar

Avis

En nog 10 andere

www.rentalcars.com vergelijkt het mooi

 

Gemiddeld is de prijs zo’n 20 euro per dag. Meestal zijn het hele kleine zuinig auto’s zoals de fiat 500 (echte italiaanse auto!) die niet super veel benzine verbruiken.

 

Airport Shuttle service: door to door

Verona Airport shuttle to Limone sul Garda, Limone sul Garda Airport Shuttle to  Verona Airport

1 pax: 41 euro, 2 pax 38 per person, 3 or 4 pax 36 euro per person and 5 to 8 pax 28 euro per person! 

 

Milan Bergamo Airport Shuttle to Limone sul Garda, Limone sul Garda Airport Shuttle to Limone sul Garda

1 pax: 80 euro, 2 pax 60 per person, 3 or 4 pax 55 euro per person and 5 to 8 pax 45 euro per person! 

not included 10% tax. 

 

Openbaar vervoer:

 Milan Bergamo

Milan Bergamo à bus Autostradale à Brescia hoofdstation

Brescia hoofdstation à 5 min lopen à Brescia provincie station

Bescia provicin station à bus S202 direct naar Limone

Bescia provicin station à bus 202 Gargnana à bus ? van Garganano naar Limone

Bescia provicin station à bus naar Salo à bus naar Gargnano à bus naar Limone

 

Kosten: bus autostradale: 12 euro

Bus brescia à Limone 5 euro

 

Belangrijk:

‘s avonds gaan er weinig bussen.

‘s avonds is Brescia een onprettige en onveilige plek om rond te hangen. Mocht je er toch via reisen. Bereidt je voor. Bijvoorbeeld niet al je contant geld in de portemonee die je in je jas zak hebt. Plan via google maps hoe je loops van het ene naar het andere bus station. Neem geen hulp aan van rond hangende/ lasting vallende mensen.

 

Milan Malpensa:

 

Bus shuttle naar Milan trein station (5 euro) à trein naar Brescia ( 14 euro) à bus naar Limone (5 euro), zie beschrijving Milan Bergamo.

 

Milan Linate:

à trein naar Brescia ( 14 euro) à bus naar Limone (5 euro), zie beschrijving Milan Bergamo.

 

Verona

Bus naar Verona bus/ trein station

Bus naar Malcesine en dan de veerboot naar Limone (6 euro)

Bus 162 en 184 naar Riva en dan de bus LN 0027 naar Limone

 

Let op: In Limone is geen trein station. Als je de trein naar Limone neemt kom je in een berg dorp: Limone Piermonte uit. 400 km hier vandaan.

 

In Limone hebben we taxi, airport transfer, veerboot en de bus.

 

Land voor 2 uur smiddags als je met het ov aansluiting wilt hebben om in Limone te komen.

 

Mocht je niet helemaal in Limone komen maar tot Garganano of Riva. Vanaf hier is het een weg naar Limone. Liften werkt goed. (Met kite tas werkt het iets minder)

 

Voor dat je je kite tas mee neemt. Bekijk onze huur prijzen:

 

1 sessie: 35 euro. 10 sessies: 300 euro. Het voordeel van huren: altijd de juiste maat kite. Kiten van dit jaar. gebruik een raceboard of hydrofoil zonder kosten.