Watersporten in Juli aan het Garda meer in Limone

Perfecte condities voor alle watersporten op het Garda meer!

Om 6.45 alle kite surfers present in het Limone watersport center. De vroege vogels die optimaal willen genieten van de Noord wind. Rond 7.00 vertrekken de motor boten om de kiters naar de beste kitesurf plek op het Garda meer te brengen. 

Met de catamaran varen we uit om 8.00, om te beginnen met de zeil lessen. Door de grote omvang van het Garda meer is er altijd wel een mooie plaats om te zeilen, waar de golven niet te groot zijn en de wind niet te sterk. Na 5 minuten hebben we onze harnassen aan en zijn we klaar om te vertrekken. Naarmate we meer naar het midden van het Gardameer varen beginnen de golven en de wind serieus toenemen. Krachtige wind en grootte golven zijn niet de ideale omstandigheden om te leren zeilen. Dus we gaan overstag en zeilen verder naar het Noorden tot we voorbij de kitespot zijn. Altijd leuk om onderweg te zwaaien naar de collega's die op dat moment aan het kiteboarden zijn. Op deze plek is de wind een stuk zwakker en de golven bijna verdwenen. Hier leren we hoe in trapeze te staan. Naarmate het vertrouwen groeit bouwen we de snelheid op en zweven we over het water.

Rond 10.00 lijkt de wind te minderen en beginnen we rustig aan terug te gijpen richting het Limone watersports centre.  Om 10.30 zijn we terug aan wal. De kiters komen ook terug. Iedereen met een geweldige smile op het gezicht. Het was een weer een top ochtend op het Garda meer met Windriders en Limone Watersports. De instructeurs maken zich al weer klaar, want om 13.00 vertrekken ze weer om de Zuid wind te benutten.

Buiten Kitesurfen en catamaran zeilen kan je ook SUPpen, Dinghy zeilen en kajakken. Voor ieder wat wils. Naast het sportcentrum ligt het gezellige hotel Villa Romantica, zeker de moeite waard voor een sportieve vakantie aan het Gardameer.